Periode

Vrije

Activiteiten

 

El Cid

Lieve El Cid’er,
 

Ieder jaar vindt de geweldige introductieweek, de El Cid, plaats in Leiden. Deze week ga jij een fantastische tijd beleven vol drankjes, dansjes en nieuwe vrienden. Onze studentenvereniging Quintus heeft uiteraard haar deuren wagenwijd open voor jou om een voorproefje te nemen van het studentenleven binnen de vereniging. Maar niet alleen Quintus houdt haar deuren voor je open, ook alle disputen staan te springen om jou te leren kennen!

 

Wij nodigen je dan ook zeker uit om ons te vergezellen bij een van onze activiteiten. Ben jij benieuwd naar wat wij organiseren tijdens de El Cid en waar jij bij kan zijn? Houd dan zeker onze Instagram pagina @Illustra83 in de gaten, of stuur een mailtje naar lddillustra@gmail.com

 

Alvast een fantastische El Cid-week gewenst en hopelijk tot dan!
 

Liefs,

Leidsch Dames Dispuut Il Lustra

 

VAP

De VAP’s staat voor de Vrije Activiteiten Periode. Als jij je hebt ingeschreven bij Quintus begin je in de eerste week van september met de VAP’s. Je mag je dan inschrijven bij verschillende disputen die jou aanspreken. Je gaat daarna met hen activiteiten doen om de meiden uit het dispuut beter te leren kennen. Op deze manier kom je erachter welk dispuut goed bij jou past! De VAP’s vinden normaal gesproken plaats op maandag- en donderdagavond. Op deze pagina kan je in het kort vinden welke VAP’s wij normaal gesproken organiseren. Het zal er dit jaar door corona iets anders uit komen te zien. 

De Burchtavond vindt plaats aan het einde van de Quintus-KMT. Tijdens deze avond staat elk dispuut bij zijn eigen kraampje. Tijdens de Quintus-KMT heb je kennis gemaakt met alle disputen. Jij krijgt deze avond de kans om nog een keer te kletsen met de disputen die jou leuk lijken. Je kan je vervolgens inschrijven voor de eerste drie VAP’s. Dit doe je bij drie disputen die jou het meest aanspreken. Bij het kleurrijkste kraampje kan je ons vinden!

Burchtavond

1/2
vap1.1.png
vap1.0.png

VAP 1

Colour Your World

De eerste VAP is de Colour Your World VAP. Tijdens deze VAP gaan we eerst gezellig eten met elkaar in een tuin van een Il Lustra. Vervolgens gaan we naar het van der Werf park voor een kleurenbattle. Er zijn verschillende teams en elk team heeft zijn eigen kleur. Het doel is om zoveel mogelijk mensen nat te spuiten met deze kleur. Aan het einde van het spel ziet iedereen er heel kleurrijk uit! Precies zoals ons dispuut is!

Cocktail Night

VAP 2

De tweede VAP is de cocktail VAP. Tijdens deze VAP trekt iedereen haar mooiste kleurrijke cocktailjurkje uit de kast en worden er allerlei kleurrijke cocktails gedronken. Ondertussen spelen we bingo met muziek, doen we dansjes en zijn we gezellig aan het kletsen!

vap2.1.png
vap2.0.png
vap3.0.png
vap3.1.png

VAP 3

BARbecue met Aquavite

VAP drie is onze BBQ-VAP en die organiseren wij samen met het herendispuut Aquavite. Terwijl de barbecue aan staat en iedereen voorzien wordt van eten, staan we gezellig met z’n allen te kletsen en biertjes te drinken!

Pilaaravond

Na de eerste drie VAP’s vindt de pilaaravond plaats. Tijdens deze avond ga jij je top drie doorgeven. Elk dispuut zit in een café in Leiden, Il Lustra zit altijd in café het Keyzertje. Het door geven van je top drie doe je door allereerst lang te gaan bij het dispuut die je op drie hebt staan. Vervolgens ga je naar het dispuut die je op de tweede plek hebt staan en je eindigt bij jouw favoriete dispuut.

StapVAP

VAP 4

Voor VAP 4 en 5 krijg je opnieuw de kans om je in te schrijven bij twee disputen die jij het leukst vindt, of om je in te schrijven bij een dispuut waarbij je nog niet eerder bent geweest. Bij ons is VAP 4 de escalatie VAP (hyped!). We beginnen de avond met een paar alcoholische drankjes bij een Il Lustra thuis in Leiden en pakken daarna de trein naar Amsterdam om daar vervolgens de Bubbels onveilig te maken en pas laat in de nacht terug te keren naar Leiden! 

vap4.1.png
vap4.0.png
vap5.2.png
vap5.0.png
vap5.1.png

VAP 5

Poolvap

VAP 5 is een hele gezellige en relaxte VAP waarbij we lekker gaan poolen met een hapje en een drankje en zo elkaar beter kunnen leren kennen!