Activiteiten

Naast onze wekelijkse borrel op de donderdag, organiseert Il Lustra verschillende activiteiten door het jaar heen. Voorbeelden zijn het dispuutsweekend, datediner, sjaarzenuitje, etc. Neem een kijkje hieronder voor verdere informatie over deze activiteiten!

 

Santa Lucia

Santa Lucia wordt ieder jaar in november gevierd. Tijdens deze avond maken de sjaarzen bekend bij welke families zij gaan. Gemiddeld gaan er twee sjaarzen bij elke familie en krijgt iedere familie dus nieuwe kinderen waardoor de ouderejaars moeder, oma of zelfs overgroot oma worden. De avond begint met een (roulatie)diner met heel Il Lustra en vervolgens maken de sjaarzen bekend bij welke familie zij gaan. Dit wordt op een originele, leuke en zelf bedachte manier gedaan! 

 

 

Sintersterk

Er kan natuurlijk geen sinterklaasseizoen voorbijgaan zonder een Sintersterk-borrel! Deze avond verzamelen we met heel Il Lustra bij iemand thuis en vieren we sinterklaas door middel van het maken van persoonlijke gedichten aan elkaar. Elk jaar maakt samen met elkaar een aantal gedichten voor een andere jaarkleur. Deze gedichten worden voorgelezen onder het genot van een lekker (sterk) drankje!

 

 

Carrière dag

Tijdens de carrière dag komen er afgestudeerde Il Lustra’s langs om ons een interessante presentatie te geven over hun carrière. Dit is een ontzettend gezellige maar ook leerzame dag waarbij je je kan inschrijven bij verschillende oudere Il Lustra’s die allen een ander beroep uitoefenen. Je kan veel vragen stellen en krijgt tips over hoe je bijvoorbeeld moet solliciteren of hoe je de beste keuzes kan maken in jouw carrière.

 

 

PICK-diner

Het allerleukste datediner van Quintus is natuurlijk het PICK-diner van Il Lustra, wat staat voor Potentiële Il Lustra Chick of Kerel. Tijdens dit datediner ga je samen met je date verkleed als iets dat valt onder het overkoepelende thema dat is bedacht door het bestuur. Voordat het diner begint gaan we borrelen met elkaar om de dates wat beter te leren kennen. Vervolgens gaan we dineren en eindigen we vaak op de dixo van Quintus. Dit is een avond waar je zeker bij wil zijn!

 

 

Regenboogdiner

Ieder jaar wordt er een reünistendiner georganiseerd, genaamd het regenboogdiner. Hierbij komen vrijwel alle reünisten van Il Lustra uit heel het land bij elkaar om nieuwe leden te leren kennen, oude herinneringen op te halen en een ouderwets gezellige avond te beleven. Er worden liedjes gezongen, heerlijk gegeten en geproost op een fantastische avond.

 

 

Dispuutsweekend

Naast alle andere activiteiten wordt er jaarlijks een weekend georganiseerd waarin we met heel het dispuut een weekendje weg gaan naar een leuke stad gaan (in Nederland of er buiten). Dit weekend zit vol met geplande activiteiten, culturele uitstapjes, winkelen, uiteten en natuurlijk uitgaan.

 

 

PaDo-dag, Ma-Do-dag, VVV’tjes-dag, BroZu-dag

Elk jaar organiseert een commissie binnen Il Lustra, bestaande uit verschillende jaren, een dag waarbij we met het hele dispuut leuke activiteiten gaan doen. Zo hadden we afgelopen jaar eigenlijk PaDo-dag (papa dochter dag) op de planning staan. Alle Il Lustra’s die het leuk vinden, kunnen dan op die dag hun vader of vaderfiguur meenemen. Het is heel leuk om op zo’n manier meer te weten te komen over familieleden van je dispuutsgenoten. Vorig jaar hadden we een hele geslaagde VVV’tjes-dag (lees: vriendinnen van vroeger)! We hebben toen een geweldige avond gehad die begon met een bierproeverij, vervolgens karaoke en de dixo op Quintus. Het is heel leuk om tijdens zo’n dag de “jeugdvriendinnen” van je dispuutsgenoten te leren kennen. Het jaar voor VVV’tjes-dag, twee jaar geleden, vond de MaDo-dag (moeder-dochter dag) plaats. Dat was een fantastische dag met alleen maar powervrouwen. De dag begon met taart in het restaurant van Quintus, zodat alle moeders eindelijk konden zien waar hun dochters elke donderdagavond vertoeven/doorbrengen. Nadat we alle jaar- en dispuutsliedjes gezongen hadden, werd de activiteit onthuld: een cocktailworkshop in de Aperitivo! Vervolgens zijn we allemaal licht aangeschoten naar de kroeg het Keyzertje gelopen om daar verder te borrelen. Het was een memorabele dag! Drie jaar geleden vond de BroZu-dag plaats (broer en zussen- dag). Toen hebben we “Wie is de Rat?” gespeeld (vergelijkbaar met Wie is de mol). Een mega leuk spel waarbij elk jaar samen met hun broers of zussen een team vormde. Ieder team moest opdrachten uitvoeren op verschillende plekken in Leiden en ondertussen erachter komen wie de rat was. Het spel eindigde in een kroeg waar de Rat werd ontmaskerd en de winnaar bekend werd gemaakt. 
Ieder jaar hebben we dus een van de bovenstaande beschreven dagen waarin we met het hele dispuut iets leuks doen en nog meer van elkaars levens leren kennen!

 

Sjaarzenuitje

Ieder jaar organiseren de leden van het nieuwste jaar van Il Lustra het sjaarzenuitje. Dit uitje vindt plaats aan het einde van het laatste jaar en kan gezien worden als een afsluiting van het sjaarzenjaar. De sjaarzen mogen helemaal zelf bepalen wat de invulling van deze dag zal zijn. Afgelopen jaren zijn wij bijvoorbeeld met heel Il Lustra naar een trampolinepark geweest en hebben wij gevaren op een bootje door de grachten. De uitjes lopen altijd enorm uiteen en zijn ontzettend creatief bedacht waardoor dit echt iets is om naar uit te kijken!